Kokosowa panna cotta z mango

Kokosowa przyjemność w towarzystwie egzotycznego mango. Wypróbujcie deser, który z pewnością skradnie Wasze podniebienia. Sprawdzony przepis, który idealnie sprawdzi się na spotkania z rodziną lub znajomymi a do tego łatwy w przygotowaniu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min + 1h schłodzenia

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej 100 ml mleczka kokosowego i dodaj cukier oraz agar agar.
  2. Podgrzej na małym ogniu do momentu rozpuszczenia cukru. Odstaw z ognia.
  3. Dodaj pozostałe mleczko i dokładnie wymieszaj.
  4. Rozlej miksturę na cztery porcje i schłodź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
  5. Po stężeniu wyjmij z lodówki, dodaj pulpę mango.
  6.  

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI