Kokosowa panna cotta z mango
Kokosowa przyjemność w towarzystwie egzotycznego mango. Wypróbujcie deser, który z pewnością skradnie Wasze podniebienia. Sprawdzony przepis, który idealnie sprawdzi się na spotkania z rodziną lub znajomymi a do tego łatwy w przygotowaniu.
Liczba porcji: 4
Czas: 10 min + 1h schłodzenia
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 400 g mleczka kokosowego BIO 20-22%
- 200 g pulpy mango QF
- 50 g cukru kokosowego lub brązowego drobnego
- 1 łyżka ciepłej wody
- 2 łyżeczki agar agar
Sposób przygotowania
- Do garnka wlej 100 ml mleczka kokosowego i dodaj cukier oraz agar agar.
- Podgrzej na małym ogniu do momentu rozpuszczenia cukru. Odstaw z ognia.
- Dodaj pozostałe mleczko i dokładnie wymieszaj.
- Rozlej miksturę na cztery porcje i schłodź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
- Po stężeniu wyjmij z lodówki, dodaj pulpę mango.