Kurczak Butter Chicken z chlebkiem Naan
Sięgnijcie po przepis na najbardziej znany specjał kuchni Indyjskiej czyli butter chicken! Kawałki kurczaka aromatycznym sosie tworzą pyszne aksamitne danie mogące zadowolić najbardziej wymagające podniebienia. Wystarczy dodać pastę butter chicken i danie jest gotowe zaledwie w 10 minut.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 saszetka Pasty Butter Chicken House of Asia
- 1 łyżeczka masła
- 200 g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 100 ml wody
- 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu
- 1 łyżka świeżej kolendry do dekoracji
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej masło. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty, aż się zarumieni.
- Dodaj 1 saszetkę Pasty Butter Chicken, smaż 1 minute, dodaj wodę, zagotuj.
- Zmniejsz ogień, duś ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj śmietanę lub jogurt i zamieszaj.
- Udekoruj kolendrą
TIP: Podawaj z chlebkiem naan, ryżem lub pieczywem.