Kurczak Butter Chicken z chlebkiem Naan

Sięgnijcie po przepis na najbardziej znany specjał kuchni Indyjskiej czyli butter chicken! Kawałki kurczaka aromatycznym sosie tworzą pyszne aksamitne danie mogące zadowolić najbardziej wymagające podniebienia. Wystarczy dodać pastę butter chicken i danie jest gotowe zaledwie w 10 minut. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 saszetka Pasty Butter Chicken House of Asia
  • 1 łyżeczka masła
  • 200 g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
  • 100 ml wody
  • 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu
  • 1 łyżka świeżej kolendry do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty, aż się zarumieni.
  2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Butter Chicken, smaż 1 minute, dodaj wodę, zagotuj.
  3. Zmniejsz ogień, duś ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Dodaj śmietanę lub jogurt i zamieszaj.
  5. Udekoruj kolendrą

TIP: Podawaj z chlebkiem naan, ryżem lub pieczywem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI