Kurczak satay

Kurczak satay House of Asia

Kurczak satay, to grillowany kurczak w bardzo aromatycznej i pysznej marynarcie.  Idealnie smakuje z sosem orzechowym na bazie mleczka kokosowego. Polecamy szczególnie ten przepis na grilla ze znajomymi.

 

 

Liczba porcji:

1

Czas:

Poziom:

Poziom:

Składniki

  • 75 ml mleczka kokosowego
  • ½ kg piersi kurczaka
  • 2 łyżki mielonych nasion kolendry
  • ½ łyżki kminku mielonego
  • 2 łyżki kurkumy w proszku
  • ¼ łyżki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru

Sos

Sposób przygotowania

Marynata:

  1. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą, włóż pokrojoną pierś kurczaka (ok 7 cm plastry) do marynaty i odstaw na 1 godzinę.
  2. Patyczki do grilla zamocz na 10 min w wodzie przed grillowaniem

Sos:

Do mleczka kokosowego dodaj pastę curry, masło orzechowe, cukier, sól i ocet – wymieszaj składniki.

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI