Kurczak w sosie ostrygowym z chili i limonką

Kuchnia chińska zaskakuje prostotą przygotowania i pełnym smakiem w jednym. W zaledwie 10 minut przygotujesz kurczaka w ostrygowym sosie, który wzbogaci potrawę w lekko słodko-słonawy smak umami.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 10

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

3 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

1 łyżeczka Pasty z chili House of Asia

300 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie plasterki

4 łyżki mąki kukurydzianej

1/2 limonka

1 łyżka pokrojonej dymki

500 ml oleju do smażenia

Marynata:

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia

1 jajko

Sposób przygotowania

1.       W misce wymieszaj składniki marynaty i przełóż do niej kurczaka, odstaw na 15 minut.

2.       Następnie obtocz mięso w mące kukurydzianej, usmaż na rumiany kolor w głębokim oleju i przełóż na ręcznik papierowy.

3.       Na patelnię wlej łyżkę oleju, pastę z chili, dodaj sos ostrygowy, sok z połowy limonki i całość wymieszaj z kurczakiem. Gotowe danie posyp dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI