Kurczak Yakitorii Delicious Place

Sezon grillowy trwa w najlepsze. Czy na Waszym grillu również nie może zabraknąć szaszłyków z kurczaka? Natalia @deliciousplace przychodzi z genialnym pomysłem na szaszłyki w orientalnej wersji ze słodko pikantnym sosem Yakitori House of Asia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 10

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30

Ostrość:
łagodne

Składniki

  • 2 opakowania sosu Yakitori
  • 600 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie paski
  • 5 cebulek szalotek pokrojonej w ćwiartki
  • 6-7 zielonych szparagów pokrojonych w 5 cm kawałki

Sałatka:

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka, szalotki i szparagi nabij na przemian na wcześniej wymoczone w wodzie patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki posmaruj dokładnie sosem yakitori.
  2. Obie kapusty poszatkuj i wrzuć do misy. Dodaj rzodkiew daikon.
  3. Majonez, pastę miso i olej sezamowy wymieszaj, przełóż do sałatki razem z kolendrą i wymieszaj.
  4. Szaszłyki yakitori grilluj około 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z sałatką, sosem Satay oraz posypane sezamem i dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos Yakitori 50g House of Asia

Sos Yakitori 50 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI