Łosoś Teriyaki i szparagami
Nasz Szef Kuchni w czterech krokach pokaże Ci jak w łatwy sposób przygotować łososia. Sekretem dania jest sos sojowy oraz sos Teriyaki, które nadadzą nie powtarzalnego smaku i aromatu.
Liczba porcji: 2
Czas: 40 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- filety z łososia (po około 150 g)
- 2 łyżki oleju, do smażenia
- sól, pieprz
- ½ łyżeczki mąki
- Biały sezam House of Asia
- Czarny sezam House of Asia
Sos:
- 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 4 łyżki Sosu Teriyaki House of Asia
- łyżka miodu
Sposób przygotowania
- Składniki sosu wymieszaj w garnku i podgrzej do rozpuszczenia miodu.
- Łososia przypraw solą oraz pieprzem i oprósz mąką.
- Rozgrzej olej na patelni i usmaż łososia na złoty kolor.
- Przed podaniem polej łososia sosem i posyp sezamem.
TIP: Łososia możesz podać na ugotowanych szparagach lub z innymi warzywami