Łosoś Teriyaki i szparagami

Nasz Szef Kuchni w czterech krokach pokaże Ci jak w łatwy sposób przygotować łososia. Sekretem dania jest sos sojowy oraz sos Teriyaki, które nadadzą nie powtarzalnego smaku i aromatu.

 

 

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 40 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Składniki sosu wymieszaj w garnku i podgrzej do rozpuszczenia miodu.
  2. Łososia przypraw solą oraz pieprzem i oprósz mąką.
  3. Rozgrzej olej na patelni i usmaż łososia na złoty kolor.
  4. Przed podaniem polej łososia sosem i posyp sezamem.

TIP: Łososia możesz podać na ugotowanych szparagach lub z innymi warzywami

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI