Sajgonki z kurczakiem i makaronem ryżowym Jakjalubiejesc

Pamiętajcie, że kuchnia chińska nie jest trudna. Na dowód tego mamy dla Was przepis od jakjalubiejeść na domowe sajgonki, które z łatwością przyrządźcie w niecałą godzinę. Farsz z dodatkiem naszych grzybów mun i makaronem vermicelli przeniesie Twoje kubki smakowe do najodleglejszych zakątków Chin.  Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem jakjalubiejesc – Kliknij tutaj

 

 

4.8 / 5. Ilość głosów: 38

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 50 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

100g Makaronu Vermicelli House of Asia

2 łyżki Sosu rybnego House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasny House of Asia

22-24 szt. Papieru ryżowego House of Asia

1/3 opakowania Grzybów mun House of Asia

2 pojedyncze zmielone piersi z kurczaka (lub inne mielone mięso) 

1 duża marchewka

2 łyżki oliwy z oliwek 

3 cebule dymki ze szczypiorkiem 

1 łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki świeżego

1/2 pęczka natki pietruszki 

pieprz

1 jajko

Sposób przygotowania

  1. 1/3 opakowania grzybów mun namocz we wrzątku.
  2. Makaron przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu.
  3. Na oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj czosnek i wymieszaj.
  4. Kolejno dodawaj mięso i duś do odparowania płynu. Dodaj pokrojoną w słupki marchewkę (można ewentualnie zetrzeć), dwa rodzaje sosów, namoczone grzyby i wymieszaj. Całość duś kilka minut.
  5. Przestudzony farsz przełóż do miski, dodaj posiekany makaron Vermicelli, surowe jajko, posiekany szczypior, natkę pietruszki i wymieszaj.
  6. W większej misce lub garnku namocz płaty papieru ryżowego. Na papier ryżowy Nałóż na niego porcję farszu i zwijaj.
  7. Sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu. Odsączamy na papierowym ręczniku. Smacznego 

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Sos rybny 200 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI