Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi

Nasi kucharze Jarek Owczarczyk oraz Pongthep Aroonsang specjalnie dla Was przygotowali japoński ramen z wędzonym boczkiem. Pożywna i pełnowartościowa zupa, która rozpieści każde podniebienie. A co najważniejsze, jej przygotowanie jest naprawdę proste. Przekonajcie się sami!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, grzyby odcedź, opłucz i osusz. 
  2. Jajko gotuj w osolonej wodzie przez 4-5 minut od momentu wrzenia. Boczek pokrój w plastry około 1 cm i usmaż na rumiano-brązowy kolor.
  3. Bulion drobiowy przelej do garnka, dopraw sosem sojowym oraz cukrem i pastą z imbiru, zagotuj.
  4. Ugotowany makaron przełóż do misek, dodaj przekrojone na pół jajko, dymkę, grzyby oraz boczek i zalej gorącym bulionem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI