Grillowane szaszłyki z wieprzowiny i grzybów shiitake
To kolejny pomysł na smaczny obiad! Wypróbuj przepis na szaszłyki z mięsem i grzybami shiitake, z dodatkiem sosu Tonkatsu. To właśnie jego słodkawy, korzenny smak, doda im wyjątkowego aromatu.
Liczba porcji: 4
Czas: 25 MIN.
Ostrość:
Składniki
- 284 g grzybów shitake w zalewie
- 100 g sosu Tonkatsu
- 400 g karkówki pokrojonej w kostkę
- 2 średnie białe cebule pokrojone w grubą kostkę
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- olej
- Patyczki bambusowe do szaszłyków
Sposób przygotowania
- Karkówkę pokrój i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
- Grzyby shitake przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój.
- Na patyczki do szaszłyków nadziej mięso, cebulę i grzyby. Smaż lub grilluj do miękkości mięsa. Co jakiś czas, za pomocą pędzelka, smaruj szaszłyki sosem Tonkatsu.
- Podawaj gorące.