Grillowane szaszłyki z wieprzowiny i grzybów shiitake

To kolejny pomysł na smaczny obiad! Wypróbuj przepis na szaszłyki z mięsem i grzybami shiitake, z dodatkiem sosu Tonkatsu. To właśnie jego słodkawy, korzenny smak, doda im wyjątkowego aromatu. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 MIN.

Ostrość:

Składniki

  • 284 g grzybów shitake w zalewie
  • 100 g sosu Tonkatsu
  • 400 g karkówki pokrojonej w kostkę
  • 2 średnie białe cebule pokrojone w grubą kostkę
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • olej
  • Patyczki bambusowe do szaszłyków

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę pokrój i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
  2. Grzyby shitake przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój.
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziej mięso, cebulę i grzyby. Smaż lub grilluj do miękkości mięsa. Co jakiś czas, za pomocą pędzelka, smaruj szaszłyki sosem Tonkatsu.
  4. Podawaj gorące.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos Tonkatsu 150 ml House of Asia

Sos Tonkatsu 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI