Kurczak satay z sosem orzechowym

Kurczak satay, to grillowany kurczak w bardzo aromatycznej i pysznej marynarcie.  Idealnie smakuje z sosem orzechowym na bazie mleczka kokosowego. Danie te możesz przygotować w domu używając grilla elektrycznego. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas:

Ostrość:

Składniki

  • 75 ml Mleczka kokosowego 5-5% House of Asia
  • ½ kg piersi kurczaka
  • 2 łyżki mielonych nasion kolendry
  • ½ łyżki kminku mielonego
  • 2 łyżki kurkumy w proszku
  • ¼ łyżki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru

Sos

Sposób przygotowania

Marynata:

  1. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą, włóż pokrojoną pierś kurczaka (ok 7 cm plastry) do marynaty i odstaw na 1 godzinę.
  2. Patyczki do grilla zamocz na 10 min w wodzie przed grillowaniem

Sos:

Do mleczka kokosowego dodaj pastę curry, masło orzechowe, cukier, sól i ocet – wymieszaj składniki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI