Miso Ramen z kurczakiem
Miso to tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym aromacie. Jedno z dań, które zawsze można znaleźć w każdej japońskiej kuchni. Pasta miso to przyprawa o niezwykłych właściwościach płynące z ziaren soi.
Liczba porcji: 1
Czas: 25 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1/4 opakowania Makaronu Ramen House of Asia
- 1 1/2 łyżki Pasty Miso House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu sojowego ciemnego House of Asia
- 1 grzyb boczniak
- 100 g piersi kurczaka
- 30 g szpinaku baby
- 1 łyżeczka cebuli dymki
- 1 szklanka wody
- 1 jajko ugotowane na twardo
- olej roślinny do smażenia
Sposób przygotowania
1. Kurczaka zamarynuj w sosie sojowym 15 minut.
2. Usmaż na średnim ogniu, odwracając co 2 minuty. Usmażonego kurczaka pokrój na plasterki.
3. Do rondelka wlej wodę, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, dodaj pastę miso, dokładnie wymieszaj.
4. Dodaj boczniaka, gotuj 3 minuty, dodaj szpinak.
5. Przełóż makaron do miseczki, zalej bulionem z grzybem i szpinakiem, dodaj kurczaka i połówkę jajka, udekoruj dymką