Miso ramen z tofu i grzybami Shiitake Flymetothespoon

Jeśli jesteś zabiegany, a masz ochotę na ciepły, pożywny posiłek to mamy propozycję właśnie dla Ciebie. Flymetothespoon przygotowała przepis na odżywczą zupę miso z grzybami shiitake. Dodatek tofu sprawi, że zupa będzie jeszcze bardziej sycąca. Spróbuj!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15min.+2h

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby shiitake namocz przez co najmniej 2 godziny w gorącej wodzie.
  2. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Tofu pokrój, a szczypiorek posiekaj.
  3. Bulion zagotuj i zdejmij z ognia. Dodaj pastę miso i wymieszaj.
  4. Do miseczek włóż ugotowany makaron, ułóż grzyby shiitake i dodaj glony. Zalej wszystko gorącym bulionem i odczekaj około 5 minut, aż wakame spulchnieją. Następnie dodaj tofu, posyp szczypiorkiem i sezamem.

TIP dla zabieganych: Zamiast suszonych grzybów możesz użyć shiitake z puszki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300 g

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI