Wege Ramen z grzybami Shiitake
Wege Ramen z grzybami Shiitake to prawdziwa uczta dla podniebienia. Wprowadź do swojej kuchni tę prostą, a zarazem wyjątkową recepturę i pozwól sobie na odkrywanie nowych smaków każdego dnia!
Liczba porcji: 4
Czas: 30 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
200 g Makaronu świeżego Ramen House of Asia
30 g Grzybów Shittake House of Asia
50 ml Sosu sojowego grzybowego House of Asia
4 arkusze Liści Nori alg morskich House of Asia
1 łyżka Białego Sezamu House of Asia
50 g świeżego imbiru
1,5 l bulionu warzywnego
100 g szpinaku
2 łyżki posiekanej dymki
2 jajka ugotowane wg przepisu
Sposób przygotowania
1. Bulion wlej do garnka i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojony w cienkie paski imbir oraz grzyby shittake. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż grzyby będą miękkie. Bulion dopraw sosem sojowym grzybowym.
2. Makaron przełóż do miski i zalej wrzątkiem na 3 minuty. Szpinak zblanszuj we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
3. Do misek włóż: makaron, jajko przekrojone na pół, dymkę, grzyby shiitake oraz pokruszone algi nori. Posyp sezamem i zalej gorącym bulionem.