Grillowana karkówka z sosem Sriracha i pastą chili

Aromatyczna, soczysta i pełna smaku. Właśnie taka jest karkówka z naszego przepisu. Podana w towarzystwie sałatki z pikli sprawi, że zapragniesz dokładki!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 40 min.

Ostrość:

Składniki

  • 400 g karkówki wieprzowej pokrojonej w cienkie plastry 

Marynata:

Sałatka:

Sos:

Sposób przygotowania

  1. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie dokładnie natrzyj nią plastry karkówki.
  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki i odstaw do lodówki.
  3. W miseczce wymieszaj majonez z sosem Sriracha tak, aby uzyskał jednolitą konsystencję. 
  4. Rozgrzej grill. Wyłóż mięso na ruszt i grilluj po 2 minuty z każdej strony.
  5. Podawaj z sosem sriracha i sałatką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI