Ramen z kurczakiem w panierce Panko, Nori, Wakame i jajkiem

Andżelika bez_kcal przygotowała dla nas przepis na szybki ramen z dodatkiem miso. Zupa rozgrzewa i dodaje energii a wkładka z kurczakiem w panko to miły, chrupiący dodatek.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.6 / 5. Ilość głosów: 40

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do garnka wlej 400 ml wody, dodaj przyprawy i wakame. Gotuj około 10 minut następnie dodaj pastę miso.
  3. Kurczaka obtocz w jajku (1 szt.) a następnie obtocz w panierce panko i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
  4. Jajko (1 szt.) włóż do zimnej wody i gotuj około 3-4 minuty licząc od momentu zagotowania wody. Następnie je obierz i przekrój na 2 części.
  5. Makaron rozłóż do 2 misek, wlej bulion i kawałki nori. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka, jajko, posyp sezamem i szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Ramen 200g House of Asia

Makaron Ramen świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30 g

Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI