Spring rollsy z grzybami słomkowymi

Poznajcie sposób Deliciousplace.pl na zaskakujące spring rollsy. Grzyby słomkowe, które są świetnym zamiennikiem polskich pieczarek sprawią, że danie zrobicie znacznie szybciej i prościej.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 49

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

Puszka Grzybów słomkowych House of Asia

3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 łyżeczka Oleju sezamowego House of Asia

100 g Makaronu ryżowego House of Asia 

10 arkuszy Papieru ryżowego House of Asia

Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai

2 łyżki oleju rzepakowego

1 mniejsza cebula

3 ząbki czosnku

garść posiekanej kolendry

pół ogórka szklarniowego

pół dużej marchewki

Sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy. Zeszklij pokrojoną drobno cebulę, dodaj plasterki czosnku, a po minucie odsączone z zalewy i posiekane drobno grzyby słomkowe. Podsmażaj 2 minuty i wlej sos sojowy, duś jeszcze do odparowania sosu. Na koniec dopraw olejem sezamowym.

2. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelej zimną wodą i posiekaj. Do makaronu dodaj przestudzone grzyby, kolendrę, sól i pieprz. Wymieszaj.

3. Pojedyncze arkusze papieru ryżowego zanurzaj w ciepłej wodzie na kilka sekund i rozkładaj na desce. Układaj po 1 dużej łyżce farszu grzybowego oraz po kilka cienkich długich pasków marchewek i ogórka. Zawijaj spring rolls i podawaj z sosem słodko-pikantnym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI