Chrupiące futomaki z łososiem w tempurze

Dziś mamy dla Was kolejny przepis na przepyszne sushi – tym razem na chrupiące futomaki z łososiem w tempurze!  Z pomocą tempury House of Asia, wykonanie go wcale nie jest trudne. Do dzieła!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 16

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 45 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>
  2. Tempurę przygotuj wcześniej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  3. Listek Nori kładziemy pionowo na macie i układamy na nim ryż, zostawiając od góry pusty pasek szerokości 1 cm.
  4. Przy dolnej krawędzi smarujemy ryż warstwą serka. Na nim układamy łososia i ogórka. Zwijamy delikatnie rulon.
  5. Rulon panierujemy najpierw w suchej tempurze, następnie maczamy go już w przygotowanej tempurze.
  6. W rondelku rozgrzewamy olej do 180º C. Rolon wrzucamy do rondelka i smażymy przez 2 minuty. Następnie wyjmujemy go na papierowy ręcznik i przekładamy na deskę.
  7. Za pomocą ostrego noża, gotową rolkę kroimy na 5 kawałków. Gotowe sushi podajemy z sosem sojowym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos do ryżu do sushi 200ml House of Asia

Sos do ryżu do sushi 200 ml

Nowość
Bestseller
Tempura panierka 150g House of Asia

Tempura panierka 150 g

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 400g House of Asia

Ryż do sushi 400 g

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI