Ramen z kurczakiem

Słynny Ramen to aromatyczna japońska zupa – jej nazwa wzięła się od chińskiego słowa „lāmiàn” oznaczającego pewien rodzaj makaronu z pszennej mąki. Świetnie sprawdzi się nie tylko jako kolacja dla dwojga, ale także jako miły sposób na urozmaicenie codziennej diety.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.4 / 5. Ilość głosów: 184

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 60 min

Ostrość:

Składniki

Bulion

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj bulion: Do garnka wlej wodę, dodaj składniki. Gotuj 45 minut. Gotowy bulion przecedź przez sito. Dopraw sosem sojowym, anyżem oraz chili, chwilę gotuj.
  2. Makaron i wakame przygotuj wg wskazań na opakowaniu.
  3. Pierś z kurczaka obsmaż na złoty kolor i pokrój w cienkie plastry.
  4. Jajka ugotuj na półtwardo (ok. 4,5 minuty od momentu wrzenia wody).
  5. Do głębokich misek nałóż pak- choy, rzepę, wakame, kurczaka, dodaj przekrojone na pół jajko oraz makaron. Wlej porcje gorącego bulionu i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Ramen 200g House of Asia

Makaron Ramen świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI