Wieprzowina Moo Shu w plackach mandaryńskich

Soczysta wieprzowina w duecie z chrupiącymi warzywami, aromatycznymi przyprawami i pulchnym placuszkiem to coś, co musisz wypróbować! Skuś się na tę wyjątkową fuzję azjatyckich smaków. Przepis powstał we współpracy z influencerem Edytą Dyduch.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 60 min.

Ostrość:
2

Składniki

Placki:

  • 170 g mąki pszennej
  • 150 ml gorącej wody
  • ½ łyżeczki soli

Sos:

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj wszystkie składniki na placki. Dokładnie zagnieć ciasto, a następnie przykryj miskę wilgotną ściereczką. Odstaw na 30 minut. Ciasto uformuj w kulę, a następnie podziel na 8 równych części i rozwałkuj je tak, aby powstały cienkie placki. Każdy z nich posmaruj odrobiną oleju sezamowego, a następnie nałóż drugi placek i delikatnie rozwałkuj, aby oba placki dobrze się połączyły. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju sezamowego i podsmaż placki z obu stron.
  2. Do miski włóż mięso, a następnie dodaj sos czosnkowy z miodem, imbir oraz sos sojowy ciemny. Odłóż do lodówki.
  3. Grzyby przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz.
  4. W misce wymieszaj wszystkie składniki sosu.
  5. Do miski wbij jajka, a następnie rozmąć je i dopraw do smaku solą i pieprzem. W woku rozgrzej 2 łyżki oleju sezamowego i usmaż jajka aż się zetną. Odłóż na talerz.
  6. Do woka dodaj odrobinę oleju i podsmaż mięso. Dodaj grzyby, warzywa, wcześniej przygotowany sos oraz jajka. Wymieszaj całość.
  7. Danie podawaj na plackach. Całość posyp szczypiorkiem, kolendrą i sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI