Polędwiczki wieprzowe z sosem sojowym i grzybami Mun
Przepyszne , delikatne i soczyste polędwiczki zamarynowane w sosie sojowym z dodatkiem grzybów Mun i cebuli, tworzą wspaniałe połączenie idealnego dania.
Liczba porcji: 2
Czas: 25 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 3 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
- 1/3 opakowania grzybów Mun
- 200 g polędwiczki wieprzowej, pokrojona w cienkie plastry
- 1 mała cebula, pokrojona w cienkie piórka
- 2 łyżki oleju, do smażenia
- kilka gałązek dymki, pokrojona na małe kawałki
TIP: Zamiast grzybów Mun możesz użyć 4 średnie pieczarki, pokrojone w plastry.
Sposób przygotowania
- Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- Do miseczki wlej sos sojowy i marynuj w nim mięso przez 15 minut.
- Rozgrzej olej na patelni i smaż cebulę, na dużym ogniu przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodaj grzyby, smaż przez 2 minuty.
- Dodaj polędwiczki razem z sosem i smaż potrawę cały czas mieszając przez 2-3 minuty. Danie podawaj udekorowane dymką.