Polędwiczki wieprzowe z sosem sojowym i grzybami Mun

Przepyszne , delikatne i soczyste polędwiczki zamarynowane w sosie sojowym z dodatkiem grzybów Mun i cebuli, tworzą wspaniałe połączenie idealnego dania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.3 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 3 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
  • 1/3 opakowania grzybów Mun
  • 200 g polędwiczki wieprzowej, pokrojona w cienkie plastry
  • 1 mała cebula, pokrojona w cienkie piórka
  • 2 łyżki oleju, do smażenia
  • kilka gałązek dymki, pokrojona na małe kawałki

TIP: Zamiast grzybów Mun możesz użyć 4 średnie pieczarki, pokrojone w plastry.

Sposób przygotowania

  1. Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Do miseczki wlej sos sojowy i marynuj w nim mięso przez 15 minut.
  3. Rozgrzej olej na patelni i smaż cebulę, na dużym ogniu przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodaj grzyby, smaż przez 2 minuty.
  4. Dodaj polędwiczki razem z sosem i smaż potrawę cały czas mieszając przez 2-3 minuty. Danie podawaj udekorowane dymką.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI