Smażona wieprzowina z warzywami na ostro

Przed Wami szybki i smaczny przepis na danie w stylu chińskim, z warzywami i ostrym sosem na bazie Sambal Oelek. Gotowe w 15 minut!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 minut

Ostrość:
Ostre

Składniki

  • 2 łyżeczki sosu Sambal Oelek
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki oleju, do smażenia
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 1 marchew, pokrojona w słupki wielkości zapałki
  • 1/2 czerwonej cebuli, pokrojona w cienkie piórka
  • 200 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 garście szpinaku baby

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj czosnek i chwilę smaż, aż do uwolnienia aromatu.
  2. Następnie wrzuć cebulę na patelnię i po chwili dodaj marchew. Smaż przez 2 minuty, ciągle mieszając.
  3. Dodaj mięso mielone i smaż, aż się zarumieni.
  4. Dodaj sos sojowy oraz Sambal Oelek, całość wymieszaj i smaż, aż marchew będzie lekko miękka.
  5. Dodaj szpinak i delikatnie wymieszaj.

TIP: Danie możesz posypać 1 łyżką białego sezamu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI