Zupa dyniowa z żółtym curry i mleczkiem kokosowym

Sezon na dynie rozpoczęty, więc nie ma co zwlekać! Przedstawiamy pomysł na jesienną zupę z dyni, która w towarzystwie żółtego curry nabiera wyjątkowego, orientalnego charakteru oraz głębokiego aromatu. Wzbogacając krem z dyni o mleczko kokosowe nadasz mu idealnie gęstej konsystencji i subtelnego, delikatnie słodkiego smaku. Idealnie rozgrzewające danie na chłodne wieczory, niezależnie od pory roku. Wykorzystując wyłącznie 10 składników i pół godziny stworzysz danie na miarę szefa kuchni, a zupa dyniowa będzie stałym elementem Twojego menu. Do dzieła!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej olej i podsmaż pastę curry do uwolnienia się aromatu.
  2. Dodaj dynię, marchew, pastę z chili i pastę z imbiru, wlej bulion. Całość gotuj przez ok. 20 minut, aż dynia będzie miękka. Zblenduj.
  3. Dodaj mleczko kokosowe, gotuj przez 5 minut i jeszcze raz zblenduj.
  4. Udekoruj pietruszką lub kolendrą.

TIP: Jeśli wybierzesz inną odmianę dyni niż Hokkaido, najpierw obierz ją ze skóry.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta curry żółta 113g House of Asia

Pasta curry żółta 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI