Zielone curry z warzywami i pastą z kolendry

Masz ochotę na pikantny klasyk kuchni tajskiej? Wypróbuj zielone curry z warzywami i pastą z kolendry, która nadaje całości wyjątkowego aromatu. Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Karolina Kos.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż czosnek, imbir oraz pora. Dodaj 2 łyżki gęstej części mleczka kokosowego, pastę z kolendry oraz paprykę. Duś pod przykryciem przez 3 minuty.
  3. Następnie dodaj liście limonki kaffir oraz pastę curry. Wymieszaj dokładnie, a jeśli całość będzie za gęsta, dolej odrobinę mleczka kokosowego.
  4. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż pieczarki, aż lekko zbrązowieją.
  5. Do garnka dodaje brokuła i pozostałe mleczko kokosowe. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj pieczarki i wlej sok z limonki. Wymieszaj.
  6. Danie podawaj z ryżem, posypane kolendrą oraz papryczką chili.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry zielona 113g House of Asia

Pasta curry zielona 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI