Zupa botwinkowa z jajkiem

Sprawdźcie jak przy użyciu produktów House of Asia i Kara zrobić zupę botwinkową z jajkiem. Botwinka to obowiązkowa, sezonowa pozycja w domowym menu. Wystarczy godzinka, kilka składników i pełna smaku letnia zupa gotowa.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 45 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

4 łyżki Octu ryżowego House of Asia

2-3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 3-4 ząbki czosnku drobno posiekanego

1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia

200 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara

1 l bulionu warzywnego 

1 pęczek botwiny z burakami 

0,5 kg ziemniaków młodych 

1 marchewka 

1 cebula 

1 pęczek kopru 

4 jajka

1 cebula 

Sól i pieprz do smaku

Oliwa do smażenia

Sposób przygotowania

1.  Botwinkę dobrze wypłucz w zimnej wodzie, buraki odetnij, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a liście botwinki drobno pokrój.  

2.  Marchew obierz i zetrzyj na tarce, cebulę drobno posiekaj. Na oliwie w garnku podsmaż marchew, dodaj cebulę, pastę z czosnku i smaż przez 2 -3 minuty. Wlej bulion i gotuj, aż marchew zmięknie, następnie dodaj pokrojoną botwinkę i ocet, gotuj przez kolejne 5 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe, pokrojony koper, dopraw do smaku pieprzem i sosem sojowym.

3. W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i pokrój w ćwiartki. 

4. W drugim garnku, w osolonej wodzie ugotuj ziemniaki, a następnie pokrój w plastry.

5. Do misek nałóż ziemniaki, jajka i zalej zupę. 

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI