Sushi bowl z łososiem i tykwą Kampio Praktykulinarni

Tradycyjne sushi to wyśmienite danie, ale jego przygotowanie zabiera wiele czasu. Praktykulinarni mają dla Was alternatywę, w postaci szybkiego „sushi” w miseczkach! Sushi bowl zawiera w sobie wszystko to, co w sushi najlepsze. Połączenie marynowanej ryby z mango, awokado to gwarancja pełnowartościowego posiłku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Później uformuj z niego małe kulki i udekoruj je sezamem.
  2. Łososia pokrój na kawałki (na jeden kęs), zamarynuj w sosie sojowym, syropie klonowym i łyżeczce sezamu.
  3. Awokado obierz, pokrój i od razu skrop sokiem z cytryny. Obierz i pokrój mango. Pokrój ogórki, rzodkiewki i rzodkiew daikon. Z tykwy możesz uformować „ślimaczki”. Fasolkę edmame wyłuskaj wcześniej. Możesz kupić mrożone strączki, krótko zblanszować i wyjąć nasiona.
  4. Rozgrzej patelnię, wlej olej i przełóż rybę razem z marynatą. Smaż przez 2 minuty, obróć w połowie smażenia.
  5. Przygotuj miski lub głębokie talerze. Ułóż składniki według uznania i tak, żeby cieszyć się kolorami. Podawaj z imbirem i sosem sojowym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

Nowość
Bestseller
Kanpyo tykwa marynowana 100g House of Asia

Kanpyo tykwa marynowana 100 g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI