Grillowany stek z antrykotu w marynacie galbi i warzywami w sosie sojowym
Grill nie może obejść się bez porządnego kawałka mięsa. Dlatego mamy dla Was przepis na steka w unikalnej, koreańskiej marynacie galbi, która charakteryzuje się słodko-pikantnym smakiem. Gotowy przysmak podaj z zarumienionymi warzywami marynowanymi w sosie sojowym.
Liczba porcji: 4
Czas: 25 min.
Ostrość:
lekko ostre
Składniki
- 100 g Marynaty do mięsa wołowego galbi BBQ O’Food
- 2 łyżki Sosu Mississippi BBQ słodko-pikantnego
- 2 łyżeczki Sezamu białego
- 400 g wołowiny (antrykotu, rostbefu lub polędwicy)
- 2 kolby kukurydzy
- 2 małe sałaty rzymskie przekrojone na pół
- Kilka pomidorków cherry
Marynata do warzyw:
- 2 łyżki Sosu jasnego sojowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
- Mięso przełóż do miski, dodaj marynatę galbi BBQ i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
- Wymieszaj ze sobą składniki marynaty i skrop nią warzywa.
- Mięso razem z warzywami grilluj na rumiany kolor.
- Gotową wołowinę pokrój w paski, podawaj z grillowanymi warzywami i słodko-pikantnym sosem barbecue, na koniec posyp kolendrą,