Warzywa z woka w sosie teriyaki z zielonym jackfruit

Szukasz przepisu na odświeżające danie z jacfruitem? Trafiłaś/łeś idealnie. Warzywa z woka w sosie teriyaki z jackfruitem to niezwykle aromatyczne danie. Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom warzyw i sosu — potrawa zachwyca smakiem. Nasz mistrz kuchni — Jarek — ręczy, że zasmakuje ona wszystkim niedowiarkom! Zaskocz swoich bliskich i przygotuj ją w domu. Zwłaszcza że jej przygotowanie jest banalnie proste.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

  • 10 łyżek sosu teriyaki
  • 1 mała puszka pędów bambusa
  • 1 małą puszka zielonego jackfruit
  • 1 cebula pokrojona w pióra
  • 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • 4 plasterki imbiru
  • 1 papryka pokrojona w paski
  • 1 mała cukinia pokrojona w słupki
  • 1 kapusta pak-choy pokrojona w kawałki
  • 1 mała papryczka chilli drobno pokrojona
  • 1 mała limonka
  • Świeża kolendra pokrojona

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej wok, wlej oliwę i w kilku szybkich ruchach przygotuj danie. Na początek wrzuć cebulę, czosnek i imbir — smaż kilka sekund, następnie dodaj jackfruita i warzywa. Smaż przez 2 min, aż warzywa się podsmażą.
  2. Dodaj sos teriyaki i pędy bambusa.
  3. Pod koniec smażenia dodaj kapustę pak-choy. Dopraw do smaku.
  4. Warzywa podawaj ze świeżą kolendrą i cząstką limonki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI