Jak zawijać sushi matą bambusową? Flymetothespoon

Sprawdź jak w prosty sposób zawijać sushi w domowym zaciszu! Nasz przewodnik krok po kroku pokaże Ci, jak przygotować perfekcyjne sushi, od wyboru składników po zawijanie rolki. Odkryj tajniki japońskiej kuchni i zaskocz swoich bliskich domowym sushi! Film krok po kroku przygotowała Flymetothespoon.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 216

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas:

Ostrość:

Składniki

 

Sposób przygotowania

1. Liść Nori połóż na macie, błyszczącą stroną do dołu i ułóż na nim cienką warstwę ryżu, zostawiając od góry i od dołu pusty pasek o szerokości 1,5 cm.
2. Na ryżu ułóż ulubione składniki sushi.
3. Rulon zwiń tak, aby listek Nori zamknął ryż i dodatki w środku a mata pozostała na zewnątrz.
4. Sushi pokrój na kawałki i podawaj z sosem sojowym, imbirem oraz wasabi.

TIP: Zawiń matę bambusową w folię spożywczą. Dzięki temu nie zabrudzi się ryżem i będziesz mógł ją wykorzystać przy kolejnym rolowaniu sushi.

Dowiedz się jak przygotować ryż do sushi Kliknij tutaj >

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Wasabi w proszku 12g House of Asia

Wasabi w proszku 12 g

Nowość
Bestseller
Mata bambusowa House of Asia

Mata bambusowa do sushi

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI