Ramen dla początkujących Pysznie czy przepysznie

Odkryjcie sposób Moniki Pysznie czy przepysznie na ekspresowy, ale równie aromatyczny i pyszny japoński Ramen. Z produktami House of Asia i Moniką zrobicie go zaledwie w 35 minut. Dodatek świeżego makaronu ramen ułatwi sprawę, a grzyby Shiitake nadadzą odpowiedniego aromatu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 180

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 35 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

1 łyżeczka Pasty Miso House of Asia

20 g Grzybów Shiitake House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 cm kawałek imbiru

1 laska cynamonu

1 gwiazdka anyżu

2 ząbki czosnku

1/2 papryczki chili pokrojonej w plastry

800 ml bulionu wołowego

 

Dodatkowo:

1 opakowanie Makaronu świeżego Ramen House of Asia

2 łyżki Kiełków fasoli Mung House of Asia

200 g steka wołowego

2 jajka

50 g kapusty pekińskiej pokrojonej w cienkie paski

1 marchewka pokrojona w cienkie paski

garść szypiorku pokrojonego

Sposób przygotowania

1. Do garnka włóż czosnek, imbir, anyż, cynamon, chili.

2. Grzyby Shiitake przepłucz na sitku i dodaj do garnka. Całość zalej bulionem, dodaj pastę miso i sos sojowy. Całość gotuj na średnim ogniu ok. 20 min pod przykryciem.

3. Bulion przecedź przez sitko. Grzyby Shiitake pokrój w cienkie paski.

4. Makaron Ramen włóż do wrzątku na ok. 2 minuty.

5. Stek usmaż na rozgrzanej patelni po 2 min z każdej strony, chwilę zostaw na desce, a następnie pokrój w bardzo cienkie plasterki.

6. Jajka włóż do wrzątku i gotuj 6 min, obierz i przekrój na pół.

7. Na miskę wyłóż makaron ramen, odrobinę marchewki, kiełków, grzybów Shiitake i kapusty pekińskiej. Następnie ułóż jajko, plasterki steka wołowego i całość zalej bardzo gorącym wywarem. Gotowy ramen posyp szczypiorem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Ramen 200g House of Asia

Makaron Ramen świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI