Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem satay Ros Thai Thai

Zaskocz znajomych i przygotuj im wege burgery, które nie smakują jak wege 🙂 Jak to zrobić? Wykorzystaj do przepisu jackfruita, który struktura przypomina mięso, a dzięki usmażeniu go i wymieszaniu z pastą z czosnku i sosem teriyaki zyskuje również jego smak.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita wyłóż na sitko i dobrze odsącz, następnie odkrój zdrewniałe końcówki i za pomocą widelca poszarp na kawałki przypominające włókna. Na rozgrzanej patelni usmaż Jackfruita na złoty kolor, dodaj pastę z czosnku i imbiru, smaż 3-4 minuty, a następnie dodaj sos teriyaki, smaż kolejne 5 minut, tak aby cały nadmiar sosu został wchłonięty przez owoc.
  2. Bułki przekrój na pół i podpiecz je na maśle na rumiany kolor. W międzyczasie przygotuj wymieszaj ze sobą składniki sosu.
  3. Podpieczone bułki posmaruj gotowym sosem, ułóż smażonego jackfruita, pomidora, cebulę, a na koniec przykryj drugą częścią bułki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI