Grillowana wołowina w azjatyckiej marynacie
Sezon grillowy w pełni! Dobry przepis na marynatę do wołowiny to podstawa, by mięso nabrało pożądanego aromatu i smaku. Koniecznie sprawdźcie jak smakuje grillowana wołowina po azjatycku.
Liczba porcji: 1
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
Wołowina i marynata:
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka sosu rybnego
- ½ łyżki sosu ostrygowego
- 300 g udźca wołowego
- ½ łyżki wody
- ½ łyżki oliwy
Sos:
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka soku z limonki
- ½ łyżki mielonego chilli
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka siekanej kolendry
- 1 łyżeczka szczypiorku
Sposób przygotowania
Marynata:
- Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą, włóż wołowinę do marynaty i odstaw na 1 godzinę.
- Grilluj wołowinę na średnim ogniu po obydwu stronach. Przygotuj na sposób jaki lubisz najbardziej.
Sos: Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj z grillowaną wołowiną