Polędwiczki wieprzowe z makaronem vermicelli, sosem ostrygowym i ananasem
Danie łączy w sobie smak ostry, słodki i słony co nadaje potrawie wyrazisty smak.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 200 g polędwiczki; pokrojonej w cienkie plasterki
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 opakowanie makaronu vermicelli
- 3 łyżki sosu ostrygowego
- 30 g świeżej papryki chili; pokrojona w plasterki
- 100 g ananasa; pokrojony w kostkę
- 100 g mini kukurydzy
- dymka do dekoracji
- 2 łyżki oliwy do smażenia
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.
- Na rozgrzanej patelni lub woku usmaż polędwiczki, ok 2 minuty.
- Dodaj ananasa, kukurydzę, zalej sosem ostrygowym, smaż kolejne 2 minuty. Następnie przypraw octem.
- Na makaronie ułóż przygotowane polędwiczki razem z sosem.