Sałatka z młodych warzyw z sosem miodowo-czosnkowym

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 200 g fasolki szparagowej
  • 1 pomidor malinowy pokrojony w plasterki
  • 1 sałata
  • 1 awokado pokrojone w plasterki
  • 1 ogórek pokrojony w cienkie plasterki (najlepiej przy pomocy obieraczki do warzyw)
  • 2 marchewki pokrojone wzdłuż na 4 części każda
  • cytryna, sezam i orzeszki ziemne do dekoracji

    Sos

  • 50 ml soku z limonki
  • 100 ml sosu czosnkowy z miodem

Sposób przygotowania

  1. Pokrój warzywa: pomidora, awokado, ogórka i marchewkę.
  2. Fasolkę włóż do rondelka z wrzącą wodą, nie zapomnij posolić. Gotuj przez 5 min, następnie przelej zimną wodą do ostudzenia.
  3. W miseczce wymieszaj sos miodowy z czosnkiem z sokiem z limonki.
  4. Ułóż na talerzu sałatę, fasolkę, ogórki, marchewki, awokado i pomidory. Polej sosem, posyp orzeszkami i sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI