Wiosenna sałatka z grillowanymi szparagami

Wiosenne smaki w orientalnym wydaniu. Szparagi w wersji ze świeżą sałatką to kolejna propozycja przyrządzenia sezonowych warzyw. Chrupiące i intensywne w smaku szparagi w połączeniu z lekkimi warzywami w azjatyckim sosie sprawdzą się jako pożywny lunch w pracy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 500 g zielonych szparagów
  • 300 g czerwonej kapusty poszatkowanej
  • 100 g marchewki startej na wiórki
  • ¼ szklanki dymki posiekanej
  • 1 łodyga selera naciowego pokrojonego w plasterki
  • 2 łyżki oliwy

Sos:

  • 3 łyżeczki czarnego octu ryżowego
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju z sezamu
  • ½ łyżeczki posiekanego imbiru
  • ½ łyżeczki posiekanego czosnku

Sposób przygotowania

  1. Składniki sosu połącz ze sobą, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Szparagi przekrój wzdłuż obieraczką, posmaruj oliwą i grilluj po 2 min z każdej strony.
  3. W dużej misce wymieszaj przygotowane warzywa i sos.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI