Wołowina massaman curry z mleczkiem kokosowym

Aromatyczna i pełna smaków to właśnie jest kuchnia tajska, która ma swoich fanów na całym świecie. Dziś mamy dla Was przepis na pyszną wołowinę massaman curry z mleczkiem kokosowym, dynią i ryżem jaśminowym.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 3 łyżki pasty massaman curry
  • 400 ml mleczka kokosowego 5-7 %
  • 320 g ryżu jaśminowego
  • 100 g wołowiny; pokrojonej w kawałki
  • 100 g dyni
  • 100 g średnich ziemniaków; obrane i ugotowane, pokrojone w 1,5 cm kostkę
  • 1/2 cebuli; pokrojona w drobna kostkę
  • 3 łyżki pokruszonych orzeszków ziemnych; uprażone na suchej patelni

Sposób przygotowania

  1. Ryż jaśminowy gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej mleczko kokosowe, dodaj pastę curry i gotuj do uwolnienia się aromatu.
  3. Dodaj wołowinę, dynię, cebule oraz ziemniaki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
  4. Danie podaj z ryżem i posyp orzeszkami. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Massaman curry 113g House of Asia

Pasta Massaman curry 113 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI