Lody kokosowe z owocami w trzech wersjach
Specjalnie dla Was przygotowaliśmy przepis na pyszne, zdrowe, domowe lody na bazie mleczka kokosowego! Azjatyckie wydanie lodów na pewno przypadnie do gustu fanom słodkości. Głównym składnikiem lodów jest lekko słodkie mleczko kokosowe 12-17% o idealnej kremowej konsystencji. Lody są idealne w letnie upalne dni. Sami spróbujcie:)
Liczba porcji: 3
Czas: 10 min + 4 h mrożenia
Ostrość:
Łagodne
Składniki
Lody kokosowe z truskawkami
- 800 ml mleczka kokosowego 12-14%
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki miodu lub agawy
- 1 banan; zamrożony w 2 cm kawałkach
- 200 g truskawek
Lody kokosowe z masłem orzechowym
- 800 ml mleczka kokosowego 12-14%
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki miodu lub agawy
- 3 łyżki masła orzechowego
Lody kokosowe
- 800 ml mleczka kokosowego 12-14%
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki miodu lub agawy
Sposób przygotowania
Lody kokosowe z truskawkami
1. Wymieszaj mleko kokosowe, sok z limonki oraz miód lub agawę.
2. Przelej do foremek do lodu.
3. Umieść w zamrażarce na 4 h.
4. Zamroź całe truskawki.
5. Zamrożone kostki kokosowe, truskawki włóż do blendera i na dużych obrotach zmiel na jednolitą masę.
6. Lody są gotowe do spożycia.
Lody kokosowe z masłem orzechowym
1. Wymieszaj mleko kokosowe, sok z limonki oraz miód lub agawę.
2. Przelej do foremek do lodu.
3. Umieść w zamrażarce na 4 h.
4. Zamrożone kostki kokosowe oraz masło orzechowe włóż do blendera i na dużych obrotach zmiel na jednolitą masę.
5. Lody są gotowe do spożycia.
Lody kokosowe
1. Wymieszaj mleko kokosowe, sok z limonki oraz miód lub agawę.
2. Przelej do foremek do lodu.
3. Lody umieść w zamrażarce na 4 h.
4. Zamrożone kostki kokosowe włóż do blendera i na dużych obrotach zmiel na jednolitą masę.
5. Lody są gotowe do spożycia.