Spring rolls z mango i arbuzem
Idealne na upały, szybkie w przygotowaniu a przede wszystkim smaczne! O czym mowa? Tajskie spring rollsy z mango i arbuzem to świetna przekąska na lato.
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
Spring Rolls:
- 1 opakowanie papieru ryżowego
- 200 g arbuza pociętego w cienkie paseczki
- 200 g dojrzałego mango pociętego w cienkie paseczki
- świeża mięta
Sos:
- ¼ szklanki sosu winegret
- 2/3 szklanki wody
- ¼ szklanki cukru kokosowego lub brązowego
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- ½ łyżki siekanego czosnku
- 1 łyżka posiekanych orzechów ziemnych
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania
Spring Rolls:
- Papier ryżowy, rozłóż na talerzu, zwilż wodą, ułóż przygotowane wcześniej owoce i mięte.
- Zwiń w rulonik, szczelnie zamknięty na brzegach.
Sos:
- Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i przelej do sosjerki.
- Dopraw sos świeżą miętą.