Karkówka na ostro z grilla
Sezon grillowy uważamy za otwarty! Na dobry początek mamy dla Was przepis na karkówkę z grilla na ostro. Dzięki tej marynacie, mięso nabierze pysznego aromatycznego smaku, który zachwyci waszych gości.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 minut
Ostrość:
Ostre
Składniki
- 2 plastry karkówki o grubości ok. 1 cm
Marynata:
- 3 łyżki sosu z czarnym pieprzem
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka sosu Sriracha
- 2 duże ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 1 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
- Kilka listków świeżej kolendry, drobno pokrojonej
- 1 łyżeczka mielonego kminu
Czas przygotowania 15 min, marynowanie 2 h
Sposób przygotowania
- Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż mięso.
- Marynuj przez min. 2 h.
- Karkówkę grilluj po 6 min. z każdej strony.
TIP: Jeśli lubisz ostrzejsze dania, możesz dodać więcej sosu sriracha do marynaty.