Jajka faszerowane oliwkami i majonezem z Wasabi

Faszerowane jajka to jedno z tych dań, które niemal zawsze królują na naszych stołach podczas świąt Wielkanocnych. Zachęcamy Was do spróbowania ich w naszej, trochę bardziej orientalnej wersji. Szczypta pasty wasabi nada im wyrazistości niezapomnianego smaku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 15

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do miski włóż ugotowane i rozdrobnione żółtka jajek, oliwki oraz cebulę. Dopraw do smaku pastą chili, solą Kala Namak oraz pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj całość.
  2. W miseczce wymieszaj majonez z pastą wasabi tworząc spójną masę. Tak powstały majonez wasabi dodaj do dużej miski i ponownie wymieszaj całość.
  3. Białka jajek ułóż na talerzu i faszeruj je powstałą mieszanką.
  4. Tak powstałe faszerowane jajka udekoruj majonezem i oprósz szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI