Jajka faszerowane oliwkami i majonezem z Wasabi
Faszerowane jajka to jedno z tych dań, które niemal zawsze królują na naszych stołach podczas świąt Wielkanocnych. Zachęcamy Was do spróbowania ich w naszej, trochę bardziej orientalnej wersji. Szczypta pasty wasabi nada im wyrazistości niezapomnianego smaku.
Liczba porcji: 3
Czas: 15
Ostrość:
Składniki
- 1 łyżeczka pasty chili
- Sól Kala Namak do smaku
- 1 łyżka pasty wasabi
- 4 łyżki oliwek GAEA drobno pokrojonych
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula drobno pokrojona
- Pieprz czarny świeżo mielony do smaku
- 2 łyżki majonezu
- 1 pęczek szczypiorku drobno pokrojonego
Sposób przygotowania
- Do miski włóż ugotowane i rozdrobnione żółtka jajek, oliwki oraz cebulę. Dopraw do smaku pastą chili, solą Kala Namak oraz pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj całość.
- W miseczce wymieszaj majonez z pastą wasabi tworząc spójną masę. Tak powstały majonez wasabi dodaj do dużej miski i ponownie wymieszaj całość.
- Białka jajek ułóż na talerzu i faszeruj je powstałą mieszanką.
- Tak powstałe faszerowane jajka udekoruj majonezem i oprósz szczypiorkiem.