Jungle curry z kurczakiem i mini kukurydzą
Liczba porcji: 2
Czas:
Ostrość:
Średnio ostre
Składniki
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- szczypta soli, cukier, olej
- 2-3 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 4 plastry bakłażana
- 8 fasolki szparagowe
- 8 mini kukurydze
- 2 liście kaffiru
- 2 ząbek czosnku
- 2 chili
Sposób przygotowania
- Pokrój kurczaka w plastry i zamarynuj je w oleju ze szczyptą soli i cukru.
- Łyżkę oleju rozgrzej na patelni i podsmaż czosnek. Następnie dodaj pastę curry i podsmaż do uwolnienia zapachu.
- Dodaj zamarynowanego kurczaka i podsmażaj 2 minuty.
- Bakłażana pokrojonego w małe kawałki, fasolkę szparagową na pół i mini kukurydzę na skos dodaj do kurczaka, podsmaż.
- Całość zalej wodą tak żeby przykryć składniki, dodaj liście kaffiru, chilli (jeśli lubisz ostre dania) i gotuj do miękkości warzyw.
- Podawaj z ryżem jaśminowym.