Krewetki w chrupiącej tempurze
Poznaj szybki i smaczny przepis na chrupiące krewetki w tempurze! Danie idealnie sprawdzi się na spotkanie ze znajomymi lub pyszną kolacje we dwoje. Smacznego.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 minut
Ostrość:
łagodne
Składniki
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 4 łyżki panierki do tempury
- 1 łyżeczka cukru kokosowego bądź brązowego
- 10 krewetek; obrane i oczyszczone
- Szczypta soli
- Szczypta czarnego pieprzu
- ½ łyżki oleju do smażenia
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- 1 łyżka świeżej kolendry, drobno posiekanej
Sposób przygotowania
- Przygotuj panierkę do tempury zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W osobnej miseczce wymieszaj sos rybny, sos ostrygowy i cukier.
- Panieruj krewetki najpierw w sosie, następnie w tempurze.
- Na patelni podsmaż czosnek, dodaj krewetki i smaż do uzyskania złotego koloru.
- Podawaj z kolendrą.