Łosoś w paście miso z sosem sriracha
Aromatyczny łosoś przygotowany w intensywnej w smaku paście miso oraz pikantnym sosie sriracha.
Liczba porcji: 1
Czas: 25 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 200 g filetu łososia
- 30 g pasty miso
- 1 łyżeczka sosu sriracha
- 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 100 g papryki pokrojonej w duże trójkąty
- 100 g cukinii pokrojonej w plastry
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia i marynowania
Sposób przygotowania
- Wymieszaj dokładnie miso ze srirachą.
- Posmaruj rybę dokładnie z każdej strony, pozostaw na 15 min w chłodnym miejscu.
- Przygotowane warzywa dopraw solą i pieprzem, dodaj 1 łyżkę oleju, wymieszaj dokładnie i pozostaw na 15 min.
- Rybę grilluj po 5 min z każdej strony, razem z łososiem grilluj warzywa