Polędwiczki wieprzowe z makaronem Chow Mein i warzywami
Pyszny i prosty przepis na domowe chińskie danie z makaronem Chow Mein, polędwiczkami wieprzowymi i warzywami. Esencję smaku dodadzą kruche i delikatne warzywa do woka. Koniecznie musicie spróbować!
Liczba porcji: 2
Czas: 20
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1/2 opakowania makaronem Chow Mein
- 1 słoik warzyw do woka
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki oleju
- 100g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w cienkie paski
- 1 duży ząbek czosnku, posiekany
- kilka gałązek dymki, pokrojonej na małe kawałki
- szczypta soli
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
- Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj polędwiczki wieprzowe i smaż 2 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
- Dodaj makaron oraz sosy. Wymieszaj i smaż przez 2 min.
TIP: Podawaj z kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu i dymką.