Makaron po kantońsku z kurczakiem
Sekretem każdego dania są odpowiednie dodatki a przede wszystkim przyprawy! Sięgnijcie po pastę Kantońską, która nada Waszej potrawie wyjątkowego charakteru i przeniesie Was do Chin. Pasta idealnie komponuje się z makaronem Chow Mein oraz ulubionymi warzywami. Danie przygotujecie zaledwie w 15 minut. Smacznego!
Liczba porcji: 2
Czas: 15 minut
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 saszetka pasty Kantońskiej
- 150 g makaronu Chow Mein, ugotowanego al dente
- 1/3 op. grzybów Mun
- ½ filetu z kurczaka, pokrojonego w paski
- 300 g mixu ulubionych warzyw (np. papryka, kapusta pak choy)
- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- sezam, do dekoracji
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania
- Grzyby przygotuj wg zaleceń na opakowaniu. Odsącz.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek. Dodaj kurczaka, smaż przez 3 minuty, Dodaj warzywa, grzyby i pastę. Całość wymieszaj i smaż przez kolejne 3 minuty. Dodaj makaron i ponownie wszystko wymieszaj.
- Danie podawaj posypane sezamem.
TIP: Jeśli lubisz ostre potrawy, do dania dodaj sosu Sambal Oelek.