Pasztet mięsny z sosem sojowym
Domowy pasztet to podstawa i tradycja na każde Święta Wielkanocne. Oto przepis na prawdziwie mięsną ucztę dla podniebienia.
Liczba porcji: 3
Czas: 60
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 4 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 500 g mielonego mięsa drobiowego
- ½ łyżeczki pieprzu mielonego
- 1 średnia cebula, drobno pokrojona
- 2 łyżeczki pokrojonej kolendry
- 3 jajka
- 2 łyżki oleju, do smażenia
Sposób przygotowania
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce. Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanki.
- Pasztet piecz w temperaturze 17 st. C przez 60 min.