Pieczona karkówka w sosie sojowym
Jeśli jesteś miłośnikiem sosów, będziesz miał obsesję na punkcie naszego sosu sojowego, który znakomicie sprawdza się jako marynata do mięs. Sięgnij po znakomity przepis na pieczoną karkówkę.
Liczba porcji: 3
Czas: 120 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 kg karkówki
Marynata:
- 6 łyżek ciemnego sosu sojowego
- 4 łyżki oleju
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
Sposób przygotowania
- Składniki marynaty łączymy w misce. Wkładamy mięso i marynujemy przez min. 1 h.
- Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C, góra-dół, bez termoobiegu. Mięso wkładamy do rękawa lub naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 1 h.