Pasztet mięsny z sosem sojowym

Pasztet mięsny z sosem sojowym House of Asia

Domowy pasztet to podstawa i tradycja na każde Święta Wielkanocne. Oto przepis na prawdziwie mięsną ucztę dla podniebienia.

Liczba porcji:

3

Czas: 60

Poziom:

Średni

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 500 g mielonego mięsa drobiowego
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 średnia cebula, drobno pokrojona
  • 2 łyżeczki pokrojonej kolendry  
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju, do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę.
  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce. Masę przełóż  do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanki.
  3. Pasztet piecz w temperaturze 17 st. C przez 60 min.
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI