Pasztet mięsny z sosem sojowym

Domowy pasztet to podstawa i tradycja na każde Święta Wielkanocne. Oto przepis na prawdziwie mięsną ucztę dla podniebienia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 60

Poziom trudności:
Średni

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 500 g mielonego mięsa drobiowego
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 średnia cebula, drobno pokrojona
  • 2 łyżeczki pokrojonej kolendry  
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju, do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę.
  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce. Masę przełóż  do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanki.
  3. Pasztet piecz w temperaturze 17 st. C przez 60 min.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI