Sałatka z kurczakiem i pak choi

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.1 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 pierś kurczaka (około 160 g)
  • 3-4 szt grzyby shiitake
  • 2 średnie Pak Choi
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 2 łyżki oleju do woka 
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania

  1. W misce z letnią wodą moczymy grzyby przez około 15 min. Gdy zmiękną wyjmij je z wody i pokrój w paseczki.
  2. Pak Choi pokrój w grube paski.
  3. Kurczaka pokrój w kostkę, obtocz w mące i smaż.
  4. Kiedy kurczak będzie soczyście skwierczał, na patelnię dodaj czosnek, sos sojowy, cukier, grzyby i Pak Choi.
  5. Wymieszaj energicznie kilka razy i gotowe.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI