Sałatka z pędów bambusa

Pędy bambusa, delikatne i soczyste. Stanowią idealny składnik sałatek i dań z woka.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 225 g (puszka) pędów bambusa 
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu 
  • kilka różyczek brokuła (opcjonalnie)

Sos:

  • 1 łyżka czarnego octu
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego (bez glutenu)
  • 0,5 łyżeczki oleju z prażonego sezamu

1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Pędy bambusa odsącz z zalewy i wypłucz pod wodą.
  2. Ręcznikiem papierowym wysusz pędy.
  3. Rozgrzej patelnię grillową. Podsmaż pędy i sezam przez ok 1 min. 
  4. Różyczki brokuła przekrój na pół i obtocz w oleju i grilluj na rozgrzanej patelni. 
  5. Składniki sosu wymieszaj ze składnikami sałatki.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI